Referenties

We werken samen met fantastische bedrijven.
Die geven we graag het woord.

"Door Xaam hoeven we niet bij de bank aan te kloppen".

Zeg je witlof, dan zeg je Witlofkwekerij LOF. Het familiebedrijf uit Flevoland bestaat al 40 jaar en is koploper in de witlofbranche. Telen, produceren, koelen, innoveren – ze doen het allemaal. En altijd met respect voor het product en het milieu. Want LOF. vindt circulair werken belangrijk. Net als wij. Een goede reden voor een samenwerking. Sinds 2015 verhuurt LOF. 10.500 m2 dak aan ons, en dat werpt z’n vruchten af voor de kwekerij. Mede-eigenaar Hugo Jongejan: “We besparen nu belachelijk veel energie.”

Lees meer

"Xaam zorgt
voor alles."

Of het nu een lollymachine of een operatierobot is, dikke kans dat er onderdelen van Edumar in zitten. Het metaalbewerkingsbedrijf uit Someren maakt sinds 1995 machineonderdelen voor allerlei bedrijven. Aan het roer staan de broers Eduard en Marius Wijlaars. Sinds afgelopen zomer ligt hun dak vol met zonnepanelen van Xaam. Marius: “We hebben er geen omkijken naar en het levert ons nog geld op ook. Beter kan toch niet?”

Lees meer

"Het kost niks
én levert geld op".

Duurzame varkenshouderij

Maar liefst 15.000 m2 dakoppervlak heeft de varkenshouderij van Bart en Theo Verhees. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te weten dat daar heel veel zonnepanelen op kunnen. Bart: “De teller staat nu op 9.000. Die leveren een enorme berg energie op. Veel meer dan we zelf nodig hebben. Naast varkenshouder zijn we nu dus eigenlijk ook energieproducent.”

Lees meer

"Ik kan het
elk bedrijf
van harte
aanraden".

Buitengewoon goed geregeld

Boma Coating is een graag geziene gast in de bouw. Al ruim 35 jaar voorziet dit Brabantse bedrijf aluminium profielen en plaatwerk van een poedercoating, een soort beschermlaagje. “Daardoor ziet het aluminium er mooier uit en gaat het langer mee. En dat is natuurlijk wel zo handig als het in gebouwen zit”, legt directeur Rob Bergmans uit.

Lees meer