Boma Coating

"Ik kan het
elk bedrijf
van harte
aanraden".

Rob Bergmans

Buitengewoon goed geregeld

Boma Coating is een graag geziene gast in de bouw. Al ruim 35 jaar voorziet dit Brabantse bedrijf aluminium profielen en plaatwerk van een poedercoating, een soort beschermlaagje. “Daardoor ziet het aluminium er mooier uit en gaat het langer mee. En dat is natuurlijk wel zo handig als het in gebouwen zit”, legt directeur Rob Bergmans uit.

Groen imago

Oud dak vernieuwd

3.500 m2 dak verhuurd

900 zonnepanelen

“Ik kan het elk bedrijf van harte aanraden”

Efficiënt en energiezuinig
“Duurzaamheid speelt een grote rol in ons bedrijf. We hebben bijvoorbeeld overal ledverlichting en proberen zo efficiënt mogelijk en energiezuinig te werken. Maar zonnepanelen hadden we nog niet. Toevallig werkt mijn zoon in die business, dus hij heeft voor ons subsidie aangevraagd. Alleen heb je dan nog steeds wel veel geld nodig om de zonnepanelen aan te schaffen.”

 

Goed gevoel
“En dat geld hadden we niet. We hadden net wat magere jaren achter de rug en er was even geen ruimte voor grote investeringen. Toen ben ik eens gaan kijken naar andere mogelijkheden. Zo kwam ik uiteindelijk bij Xaam terecht. Ik had er meteen een goed gevoel bij. En het leek me de perfecte kans om alsnog zonnepanelen te kunnen plaatsen op ons bedrijfsdak.”

“Een dak vol zonnepanelen past goed bij ons groene imago”

 

Nieuw dak
“Sinds afgelopen zomer liggen er 900 panelen op ons dak. Zonder dat het me een cent heeft gekost. En wat helemaal fijn is: Xaam heeft meteen ons 25 jaar oude dak vernieuwd. Scheelt ook weer een hoop gedoe en geld”, zegt Rob. “Daarnaast past een dak vol zonnepanelen natuurlijk goed bij het groene imago dat we willen uitstralen. Zeker in de bouwsector wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dan is het extra fijn om te kunnen zeggen dat je een energieneutraal bedrijf bent.”

Prettig contact
“Ik heb zelf helemaal niks hoeven doen of regelen, maar ik heb nu wel een nieuw dak met zonnepanelen én ik verdien ook nog geld met het verhuren. Klinkt goed he? Ik heb er dan ook nog geen moment spijt van gehad. Het contact met Xaam is vanaf het begin prettig. Ook is het hele proces van aanvraag tot installatie buitengewoon goed verlopen. Ik kan het elk bedrijf van harte aanraden. Dat heb ik trouwens ook al gedaan op onze LinkedIn-pagina.”